Presentació

Ens trobem en un context social marcat per una crisi sistèmica que es va evidenciar amb la crisi econòmica del 2007 i les posteriors mobilitzacions que es van iniciar el 15 de Maig de 2011. En els últims mesos, hem vist com la “indignació” que hi havia als carrers s’ha canalitzat cap al desig de prendre i participar del poder institucional a través de partits. La deriva institucional apunta a dues dates claus: les eleccions municipals de maig de 2015 i les eleccions generals que segurament se celebraran al novembre d’aquest mateix any. En el plànol local, l’aposta és pel “municipalisme democràtic” on trobem marques com Ganemos, Guanyem, En Comú, etc. i en l’àmbit estatal i autonòmic, especialment a través del partit Podemos.

Aquesta deriva cap a les institucions ha començat a condicionar les mobilitzacions, pràctiques i llenguatges en els moviments socials, per això veiem necessari aturar-nos a analitzar aquest moment per poder afrontar aquest nou cicle polític.

No anem a enganyar a ningú. Som un grup de persones que provenim del moviment llibertari de la Plana i que creem fermament amb la necessitat de confluir entre totes aquelles persones que advoquen per recuperar el control de les seues vides i establir noves relacions entre iguals, més enllà de l’adscripció a qualsevol ideologia, per reconèixer-nos i visibilitzar-nos amb tot el nostre potencial.

Pensem que el camí que ens pot portar a fer realitat aquesta unió no és altre que el debat, la formació i l’acció de forma col·lectiva, marcant un punt de partida per a començar a construir un moviment local capaç de superar les diferències que fins ara l’han impossibilitat. No buscant una veritat absoluta i indiscutible, sinó una responsabilitat des del lloc en el qual ens trobem i entrar en diàleg amb altres mirades per anar unint perspectives parcials i teixir rizomes que ens permiteixquen compartir experiències, superar barreres, construir en comú i aspirar a transformar la nostra quotidianitat.

El punt de partida del que parlem és l’oposició al model productiu-econòmic, al patriarcat, a qualsevol forma d’Estat i, per suposat, al desig d’integrar-se dins de les seues institucions, respectant sempre la decisió de les companyes que amb anàlisis similars als nostres han optat per la via electoral. A partir d’ahí, creem que tot és discutible i criticable, sempre i quan siga amb la intenció de créixer col·lectivament i no per a reafirmar-nos en les nostres conviccions personals. El temps ens ha ensenyat que no és prou amb creure tenir la raó.

Trobem que a Castelló no existeixen iniciatives que faciliten un procés d’aquestes característiques. No ens referim a espais físics, sinó d’encontre, independentment d’on siga, on puguem trobar-nos per començar a confluir. Per aquest motiu neix Moviment.

Si vols ficar-te en contacte moviment@autistici.org